Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
302 Vare(r)

Bakkameraer giver chaufføren information omkring situationer bag køretøjet. Enhederne hjælper chaufføren ved parkering, og når der skal bakkes.

Driftsprincip

Grundlaget for enhedens struktur er den optiske enhed med lysfølsom sensor. Billedet af pladsen bag bagerste kofanger transmitteres til LCD-skærmen i kabinen. Herudover kan man se virtuelle dynamiske parkeringslinier på skærmen. Denne funktion kan fjernes, hvis man ønsker det. Når man bakker kan chaufføren se forhindringer, som gør det muligt at standse bilen i tide.

Hvilke typer af bakkameraer findes der

Udstyr som præsenteres i kataloget med biltilbehør varierer på følgende parametre:

  • Billedopløsning. Jo højere dette parameter er, jo bedre er billedkvaliteten. Som regel er modeller med lav billedopløsning billige.
  • Synsvinkel. Den karakteriserer mængden af visuel information som kan modtages af enheden. Hvis værdien af dette parameter er meget høj, bliver billedet mindre naturligt.
  • Metoden som bruges til at transmittere billedet. Udover modeller som kræver kabelføring til installering, findes der trådløse bakkameraer. De er lette at montere og kan nemt fjernes hvis nødvendigt. Den slags enheder er sensitive overfor forstyrrelser, og billedkvaliteten er derfor ikke altid god.
  • Matrix type. Enheder med CCD sensorer giver en overførsel af visuel information i en højere  kvalitet. Tilbehør med CMOS matrix sælges dog billigere.
  • Mulighed for infrarød nattesyn. Dette forbedrer billedet i tilfælde, hvor der ikke er ret meget lys.
  • Grad af fugtbeskyttelse. Nogle modeller kan tåle små vandstænk, andre virker, selvom de har været under vand i lang tid.
  • Spændvidde for arbejdstemperaturer. Man kan bestille tilbehør online, som kan tåle temperaturer på ned til -20 eller -30 grader.

Efter typen af befæstelse kan enhederne inddeles i indbyggede bakkameraer og i dem, som sættes fast ved hjælp af dobbeltklæbende tape, bolte eller beslag. Der findes også modeller, som installeres inde i en nummerpladeramme eller i dens belysning. Udover standard bakkameraer findes også enheder, som er lavet til bestemte bilmærker.

Tips til brug af bakkameraer

  1. Læs producentens anbefalinger og følg dem.
  2. Tilbehøret må ikke vaskes med en højtryksrenser: befæstelser kan blive ødelagte grundet det høje vandtryk.
  3. Brug ikke tørre klude, til at fjerne snavs fra linsen. Det vil hjælpe med at beskytte den mod ridser.

AUTODOC: praktiske onlinekøb

På vores webshop præsenteres et bredt sortiment af biltilbehør af høj kvalitet. Du kan købe bakkameraer nemt og hurtigt grundet det brugervenlige navigationssystem og den simple bestillingsformular. Registrer på vores hjemmeside, se alle vores aktive kampagner og spar penge hos os.

loader Vent venlist...