Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
43 Vare(r)

Dækreparationssæt indeholder alt, du har brug for til hurtig reparation af disse elementer på vejen uden uden anstrengelse. Den slags tilbehør bruges til hurtigt at fjerne en punktering, så det er muligt at komme til en servicestation. Dette tilbehør er let at bruge og fylder ikke ret meget i kabinen eller bagagerummet.

Hvilke typer dækreparationssæt findes der

I producentens katalog tilbydes sæt til reparation af forskellige typer dæk:

  • Til dæk med slanger. Disse inkluderer runde og ovale lapper i flere lag og forskellige størrelser samt en koldhærdende lim. Ved hjælp af den slags sæt kan man genoprette dækkets lufttæthed på få minutter.
  • Til slangefri dæk. Som regel indeholder de tætningspropper, indsætningsværktøj, oprømmer og koldhærdende lim. En kniv, skraber til at forberede overfladen, affedtningsmiddel og en opbevaringstaske til reparationssættet kan også fås som ekstra elementer.

Reparationssæt til slangefri dæk er inddelt i 3 hovedtyper:

  • Med nylon propper behandlet med butylgummi. Den slags dækreparationssæt er billige men kan kun reparere skaden midlertidig.
  • Med gummistrenge i et klæbende omslag. Disse er et pålideligt biltilbehør, som giver en tæt forsegling. Nogle af dem kan styrkes med forstærkende fibre. I blandt reparationsenheder i gummi findes der ankerformede modeller, som gør det muligt at forsegle dækmønstret.
  • Med nylonsnore dækket af dæmpende gummi. Disse er holdbare enheder, som er dyrere end dem i gummi men også mere effektive.

Driftsprincip

Sæt med lapper genskaber lufttætheden i et punkteret hjul, fordi de passer godt til overfladen. Produkter med tætningspropper virker på samme måde som kork i en flaske. En tætningsprop behandles med lim og indsættes med et specialværktøj i punkteringen, som først er blevet udvidet med en oprømmer. Elementet efterlades i hullet og dækker det fuldstændig.

Tips til brug af dækreparationssæt

  1. Rengør stedet med punkteringen for snavs og affedt det med et specialmiddel før du går i gang med reparationen. Du bør fjerne det fremmede objekt, hvis det stadig sidder i hullet. Du kan bruge en tang til dette.
  2. Før reparationen påbegyndes bør du sikre dig at dæktrykket ikke er højere end 0,5 atmosfærer.
  3. De fleste sæt med tætningspropper er lavet til at fjerne huller på højest 5 mm. i diameter. Man kan fjerne større punkteringer med lapper. Til dette skal den dække hele det ødelagte område fuldstændigt. Kanterne bør ikke være tættere end 15 mm. fra yderpunkterne af hullet.
  4. Disse tilbehør bør kun bruges til reparation af ødelagt dækmønster. Defekter på sidevæggene kan kun fjernes på værkstedet.

AUTODOC: praktisk online-shopping

Bliv kunde hos AUTODOC for billigt og hurtigt at kunne købe dækreparationssæt. Vores hjemmeside har en brugervenlig struktur. En praktisk mobilapplikation, som gør det muligt nemt og hurtigt at handle online, er også til din rådighed. Vi holder vores priser så lave som muligt og afholder ofte kampagner. Bestil på vores webshop lige nu og oplev fordelene ved komfortabel shopping.

loader Vent venlist...