Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
104 Vare(r)

Dæktryksmålere gør det let og hurtigt at få det rette tryk i dine dæk. Som regel leveres dette værktøj sammen med en slange og trykmåler. Den sidste kan også købes separat og bruges ikke kun til at måle dæktryk, men også andre dele af bilens system.

Driftprincip

Dæktryksmålere består som regel af en udløsningsmekanisme, en slange og et måleinstrument. Den bliver drevet af en kompressor. Spidsen af slangen har et lille greb, som passer oven på ventilen på dækket. Når man trykker på aftrækkeren vil man fylde luft ind i dækket. Enheden viser i realtid, hvordan trykket er. Når man opnår den ønskede værdi skal man blot slippe grebet. Hvis man har fyldt for meget i, skal man blot lukke lidt luft ud igen.

Hvilke typer dæktryksmålere findes der?

Efter formål:

  • Til personbiler. De leveres sammen med en slange og måleinstrument, som viser laveste værdi. De hjælper dig med at måle små ændringer.
  • Til erhvervskøretøjer. Disse leveres med et forlængerstykke. Disse værktøjer bruges til store belastninger.

Efter værktøjets materiale:

  • Metal. Disse er designet til høj holdbarhed.
  • Plastik. Disse er lette og kan modstå fugt.

Hvilke typer dæktryksmålere findes der?

De fleste producenter tilbyder følgende former for målere:

  • Analoge. Disse er billige, enkle og pålidelige af design, men er ikke præcise nok i enkle tilfælde.
  • Digitale. Disse giver en præcis måling. De er dyrere. De er overfølsomme for temperaturændringer og skal have skiftet batterier regelmæssigt.

Måleinstrumentet kan have en gummibelægning. Denne har en dæmpende effekt, sådan at værktøjet beskyttes mod mekanisk skade, hvis man f. eks.taber det.

Sådan bruger du dæktryksmålere

Det kan være en god ide at læse instruktionsbogen før man går i gang, da der kan være forskellige trin for hvert værktøj. Før du går i gang anbefales det, at du undersøger værktøjet for skader.

Husk på, at der kan være en risiko for skader ved både lavt og højt tryk. Det er ikke anbefalet at man måler trykket lige efter bilen har kørt, da det kan gøre målingerne upræcise. Lad dækket køle ned og først derefter pumpe det op.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Du har altid mulighed for at opnå en god pris på dæktryksmålere og kompressorer. Kontakt AUTODOCs specialister før du bestiller. De vil fortælle dig alt, hvad der er værd at vide om rabatter og kampagner på produkterne i denne kategori. De hjælper dig også med at finde det perfekte produkt fra kataloget.

loader Vent venlist...