• SHOP
  • CLUB
Prøv premium konto
0
Min garage
Tilføj køretøj
0
Vare(r) #77-6381
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Goodyear Oxygen – dæk som producerer oxygen

Grundet bekymring omkring den konstant øgede mængde kuldioxid i atmosfæren og de naturkatastrofer, som er konsekvensen heraf, præsenterede ingeniørerne hos Goodyear verdens mest innovative udvikling. Oxygendæk, som producerer oxygen.

Denne innovation blev afsløret på Geneva Motor Show i marts i år. Det er et ikke-pneumatisk dæk med temperaturresistent mos, som vokser indeni. Det absorberer kuldioxid og afgiver i stedet oxygen, Fugten, som er nødvendig for at vande planten, bliver forsynet grundet trådens specielle struktur direkte fra luften omkring. Alle disse processer kontrolleres af kunstig intelligens.

Det forventes, at situationen med CO2 emissioner – specielt i de helt store byer, kan forbedres markant ved brug af denne slags dæk. Ifølge eksperternes estimater kan 2,5 millioner biler, som er udstyret med oxygen dæk, producere op til 3.000 tons oxygen og absorbere omkring 4000 tons kuldioxid. Dette vil hjælpe med at reducere drivhuseffekten.

Den nuværende situation med transport og CO2 emissioner er meget akut. Ifølge statistikker producerer ét træ en mængde oxygen, som er nok til en familie på 3 personer – omkring 120 kg, og absorberer den samme mængde kuldioxid fra atmosfæren. Den samme mængde O2 forbruges ved forbrænding af 50 l. benzin. Man har fundet ud af at der skal bruges omkring 30 træer for at genoprette den mængde oxygen, som én bil bruger årligt. Antallet af biler stiger årligt, og antallet af træer er faldende. Udvikling, som er målrettet reduktion af mængden af CO2 er derfor blevet et af producenternes fokusområder.

Fotosyntese følges altid af frigivelse af energi. Designerne af Goodyears oxygendæk bestemte sig for at bruge den til at afgive strøm til sensorerne og lysstriben, som er integreret i tråden. Lysstriben er en perfekt tilføjelse til de eksisterende signaleringsenheder. Den vil kunne skifte til forskellige tilstande og skifte farven af lyset, som føreren bruger til at signalere til de andre bilister på vejen. Herudover vil brug af LiFi og Speed-of-light teknologien gøre det muligt for de innovative produkter at udveksle data med dækkene på andre biler.

Goodyear Oxygen vil blive lavet af genbrugelige materialer – nemlig gummipulver fra gamle dæk ved brug af 3D printmetoden.

Populære opslag

Abonner modtag vores nyhedsbreve

Udfyld din e-mailadresse for at få de seneste nyheder og tips: