• SHOP
  • PARTNERS
  • CLUB
Prøv premium konto
0
Min garage
Tilføj køretøj
0
Vare(r) #82-9839
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Hvordan fjerner man små og dybe ridser og hvad koster det at få det gjort

Er du bange for at få ridser i bilen? Uanset hvor pænt du kører, kan du nærmest ikke undgå at få ridser i billakken. Heldigvis er der en løsning til alting og det gælder også de små ridser på bilen. Læs alt om det i vores vejledning nedenfor.

Hvordan fjerner man ridser på bilen?

I stedet for at tage til en bilmekaniker eller lignende for at få dem til at pudse din bil op, kan du spare penge på at gøre det selv. Til denne proces skal du bruge en ren klud, vådservietter med alkohol, mikrofiberklude til bil, svampe til voks og polering. Du skal også bruge et reparationskit til ridser, bilpolering og klar lak spray til bil, der passer til din bil. Det er også en god ide at have afdækningstape, aviser og maling, som passer til din dyt, hvis den klarlak du har fat i, ikke passer hundrede procent til din bil.

Vask din bil

Hvordan fjerner man ridser på bilen

Først og fremmest skal du vaske din bil godt og grundigt. Fjern ridser på bilen, når den er så ren som muligt. Når din bil er ekstra ren vil materialet til reparationen, som vi har gennemgået ovenfor, trænge bedre ind i køretøjets overflade. Er der tværtimod snavs på din bil, vil materialet før eller senere falde af eller skalle.

Ikke alene er det nærmest spild af tid, det er heller ikke kønt. Du kan eventuelt overveje at vaske din bil i en bilvask, da den sikkert vil nyde godt af den ekstra gode behandling.

Slip af med den dybe ridse i din bil

Der findes naturligvis flere forskellige skrammer på en bil. Er der tale om en skramme, som er gået igennem overfladelakken og ned i bilens maling, kan du sikkert se en skarp kant. Den bør være synlig på begge sider af skrammen, og den skal glattes ud, før du kan gøre noget andet.

Her skal du bruge polerepasta som fx Slipol. Du skal have fat i en ren klud, og gnide materialet i små cirkelbevægelser over kanten indtil skrammen er blevet glattet ud. Vær forsigtig, så du ikke presser for hårdt.

Det anbefales også at være omhyggelig med kun at arbejde omkring selve skrammen, så du undgår at påvirke malingen, der stadigvæk er intakt. Det sidste trin i denne proces, når skrammen har fået en blød kant, handler om at tørre det overskydende materiale af.

Du vil sikkert bemærke, at området har en mat effekt, men det bør du ikke bekymre dig om. I stedet er det vigtigt, at du renser området, så der ikke er noget materiale, der påvirker det endelige resultat.

Fjern ridser i lakken på din bil

I det næste trin handler det om at hive fat i afdækningstape og markere området rundt omkring ridsen. Tab en dyb indånding og vær forsigtig. Det handler om at dække så tæt som muligt på ridsen på din bil, så du kan opnå det bedste resultat. Selv hvis der er flere ridser, skal du fokusere på én ad gangen.

Den gode nyhed er, at du hurtigt kan lære at fjerne mindre ridser, hvis du bruger et professionel bilpleje produkter. Derfor bør den anden, tredje og fjerde være nemmere at fjerne. Dog kan det måske kræve lidt tålmodighed. Maling i forbindelse med reparation af dybe ridser i bilen skal tørre en uge, hvor du ikke må sætte afdækningstape på dem.

Når du har dækket området med afdækningstape, skal du bruge vådservietten med alkohol. Du kan også bruge ruderens, hvis du foretrækker det. Efter at du har renset, skal du male med omkring fire lag bilmaling. Det er bedre at du maler tyndere lag med lette strøg, så du kan opnå et glat resultat. Når du har malet, skal du lade malingen tørre i mindst ti minutter.

Efter at malingen er tørret, skal du male omkring fire lag igen. Igen understreger vi, at det er vigtigt at være tålmodig. Selv hvis du ikke kan se resultatet med det blotte øje, skal du stole på dine evner. Undgå med andre ord at male med flere lag, når du ikke kan se det sidste lag.

Sidste trin ved reparation af ridser i lakken

Til sidst skal du fjerne afdækningstapen meget forsigtigt. Det er vigtigt at du gør det, før de klare lag tørrer, selvom det virker unaturligt. Hvis det når at tørre ind, risikerer du at trække maling af med tapen. Det ville skabe mere skade end gavn ved reparation af lakering for ridser i din bil. Herefter skal du som sagt vente en uge, før du kan gøre mere.

Efter syv dage skal du have fat i reperationssættet til efterbehandling af dit køretøj. Det er ikke altid, at det er nødvendigt, men det kommer også meget an på hvor følsom du er over din bils look. Under alle omstændigheder skal du også polere området med voks og gnide det på overfladen omkring skaden med cirkulære bevægelser.

Bedste ridsefjerner til bilen

Der findes mange produkter til reparation af ridser i lakken. Blandt andet kan det anbefales at overveje Turtle Scratch Repair Kit, Color Cure lakstift, Turtle Ridsefjerner og lignende produkter. Naturligvis skal du bare have gamle aviser, og mange andre af produkterne kan du købe i Thansen eller lignende steder.

Det er muligt at fjerne ridser på bilen selv

Det er muligt at fjerne ridser på bilen selv

Det vigtigste ved reparation af ridser i bilen er din tålmodighed. Vær grundig med rengøringen af din bil, så der ikke er støv på overfladen. Sørg for at være påpasselig med tape, både når det skal af og på.

Vent den nødvendige tid med de ti minutter mellem malinger og syv dage, før du kan arbejde på området, når der er flere små ridser på bilen. Sluk mobiltelefonen og undgå andre distraktioner, når du foretager reparation af ridser i lakken på din bil. Det kan endda blive en terapeutisk proces, når du har først har lært hvordan det gøres.

Måske virker det som en stor mundfuld, men det er muligt at fjerne ridser i bilens lak. Du kan ende med et resultat, som er nærmest lige så flot, som hvis du har får den helt nymalet. Måske vil markeringerne være en lille smule synlige, men kun når man kigger godt efter.

Populære opslag

Abonner modtag vores nyhedsbreve

Udfyld din e-mailadresse for at få de seneste nyheder og tips: