• SHOP
  • CLUB
Prøv premium konto
0
Min garage
Tilføj køretøj
0
Vare(r) #35-2258
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Maxi-Cosi AxissFix Air barnesæde med indbygget airbag

For nyligt har det verdensberømte canadiske firma Dorel Industries Inc., der ejer mærket Maxi-Cosi, introduceret den første stol i bilernes historie, der har et indbygget chassis med airbags, der kaldes AxissFix Air. Det er kompatibelt med i-Size standarden og kan bruges både med front forud og bagud, hvorfor den passer til børn i alderen mellem 4 måneder og 4 år, 61-105 cm i højden og med en vægt op til 19 kg.

Airbaggene er indbygget i særlige puder på selerne og gasbeholderen er integreret i sædets ryg. I tilfælde af et frontalt sammenstød tager en aktivering af systemet kun 0,015 sekunder, og airbaggene pustes op på 0,05 sekunder. Alt i alt er sandsynligheden for hoved- og nakkeskader på barnet reduceret med så meget som 55 % takket være denne teknologi. Isofix og Top Tether forankringssystemer bruges til at sætte sædet fast med, og særlige indikatorer sikrer en korrekt montering, og at de er låst fast.

Den canadiske opfindelse er særligt værdifuld, når der tænkes på det faktum, at brug af en almindelige airbag ikke beskytter et barn mod skader, med modsætningsvist forøger risikoen for dem i tilfælde af en ulykke. Ifølge General German Automobile Club er det sådan, at hvis et barnesæde med en base er monteret i bilen, når der sker et frontalt sammenstød, vil airbaggen ramme barnets ry med stor kraft, og den vægt, der rammer nakken og hovedet på barnet når op på 150 kg. Det er livsfarligt. Derfor skal du altid, hvis du monterer et børnesæde på det forreste passagersæde, frakoble airbaggen.

AxissFix Air-stolen er opfundet til at løse dette problem. Airbaggene pustes op i skulderhøjde, og derfor skader de ikke barnet, og de lukker luften ud igen på et sekund efter aktivering. Desuden bruger de kold gas, der reducerer risikoen for brandskader.

Populære opslag

Abonner modtag vores nyhedsbreve

Udfyld din e-mailadresse for at få de seneste nyheder og tips: