• SHOP
  • CLUB
Prøv premium konto
0
Min garage
Tilføj køretøj
0
Vare(r) #57-6361
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Toyo "noair" konceptdæk: høj sikkerhed og effektivitet

De japanske firma har udviklet dæk uden luft siden 2006. Noair dækkene blev præsenteret i september 2017 og er deres sjette koncept. Grundet implementeringen af innovative teknologier og moderne materialer blev features på nyheden en rullemodstand reduceret med 25 % sammenlignet med standard, pneumatiske dæk. Bremseafstanden blev også mindre med 4 % i gennemsnit. Sådanne dæk forventes at blive tilpasset masseproduktionsbiler, først og fremmest elektriske biler.

I Toyo noair dæk støttes det primære pres ikke af en indre slange fyldt med luft med af X-formede eger fremstillet af meget stift resin, der er placeret i en cirkel. Vejgrebet sikres af tråde lavet af en sammensætning, der fremstilles ved hjælp af Nano Balance-teknologi, der giver et ideelt materiale på nanoniveau. Et stort antal eger og et lag af karbonhydridplast placeret mellem dem og tråden sikrer en jævn fordeling af trykket på hele dækstrukturen, hvilket forøger dets holdbarhed.

Ifølge eksperter kan Toyo noair tilpasses masseproducerede biler allerede nu. Dog skal larmen, disse dæk fremkommer med, og deres dæmpende egenskaber, stadig overvejes. Mens vejstøjen er lige så høj som den, der kommer fra pneumatiske dæk, er de ubehagelige lyde i kabinen eget værre. Desuden kan kørsel med en bil udstyret med dæk uden luft på en dårlig vej være meget ukomfortabelt, da de dæmper vibrationer og glatter ujævnheder på vejens overflade værre end pneumatiske dæk.

Dog har dæk uden luft en stor fordel: Der er ikke risiko for et trafikuheld pga. et fladt dæk, når der køres ved høj hastighed, så fordelen ved at forbedre dem er ret åbenlys. Den japanske producent planlægger at fortsætte med at forbedre teknologien for at kunne introducere perfekte dæk uden luft til hele verden i den nærmeste fremtid.

Populære opslag

Abonner modtag vores nyhedsbreve

Udfyld din e-mailadresse for at få de seneste nyheder og tips: