Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
61 Vare(r)

Hjulleje aftrækkere bruges til at afmontere disse dele hurtigt og nemt, eller vil montere dem. Når du bruger dette værktøj vil du hurtigt og let kunne gennemføre arbejdet. Det gør dig i stand til at forebygge, at skulle bore i midten af et leje, som er blevet beskadiget eller ødelægge kraven af lejet.

Hvilke typer hjulleje aftrækker findes der?

Efter virkemåde:

  • Hydraulisk. Disse virker ved at komprimeret væske flyder igennem cylinderen og er karakteriseret ved stor effektivitet og kraft. Det er oplagt når man skal arbejde med store dele. Derfor er de ofte brugt til at vedligeholde store erhvervskøretøjer.
  • Mekaniske har et enklere design. De kræver stor fysisk kraft, derfor er de ikke særlig komfortable at bruge, når der er meget arbejde med store genstande.

Efter design:

  • Interne aftrækkere. Disse er oplagte, når man skal arbejde på begrænset plads. De er meget alsidige. Man skal gribe om den indre del af hjulleje kraven.
  • Eksterne aftrækkere. Disse bruges ofte til at fjerne pakninger som trykker på skaftet. De kan bruges til at afmontere dele med remme på eksterne kraver.
  • Leje aftrækker. Disse trækker i den eksterne ring. Giver den sikker pasform. Perfekt til dele med tynde vægge.
  • Universelle. Hjælper dig med at afmontere og montere dele uden at fjerne selve navet.

Efter driftprincip:

  • Med en kraftbolt. Denne er meget populær da den virker sammen med både store og små dele.
  • Med en glidehammer. Skal bruges til at fjerne dele fra blinde huller.

Sådan virker de

Til trods for forskellene i design, så har alle værktøjerne med en stang nogenlunde samme virkemåde. Den primære arbejdende del er gevindet, som laver en bevægelse og presser på en bagstopper. Sidstnævnte er enten et skaf, som presser på lejet eller et dækjern, som placeres før arbejdet påbegyndes. Når skaftet presses mod bagstopperen vil kæberne trække pakningen fra dets montagesæde. Ved nogle værktøjer vil ikke kæberne men skaftet gribe om delen. Mekaniske aftrækkere sørger for at dreje skaftet ved håndkraft. Ved hydrauliske enheder virker den ved komprimeret væske.

Aftrækkere med en hammer virker med en anden driftsmetode. Delen fjernes ved at ramme en stopklods med en hammer, som sidder på en stang.

Sådan bruger du en hjulleje aftrækker

Før du begynder arbejdet skal du sikre dig, at du har læst alle instruktionerne grundigt. Det er også nødvendigt at undersøge og tjekke udstyret. Det er ikke tilladt at bruge en beskadiget enhed. Når man arbejder med hydrauliske værktøjer, så skal man også tjekke niveauet for den arbejdende væske.

Når man arbejder er det vigtigt at holde delen af instrumentet i den rigtige vinkel ift. det man vil fjerne. Man skal være sikker på, at den sidder godt fast. Det er tilladt at opgradere enheden.

Du bør læse sikkerhedsinstruktionerne. Hvis du vil fjerne et leje uden at skifte hele navet, så skal du sikrer dig at bilen står godt fast. Det er bedre at bruge en lift til dette formål.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I vores online shop kan du købe hjulleje aftrækker og andre værktøjer, som man skal bruge til at reparere din bil hurtigt og let billigt. I vores katalog kan du finde mange produkter fra ledende producenter. Når du køber udstyr vil det holde i mange år. Mange produkter findes til specielle priser. Det kan derfor være en god ide at kontakte vores specialister, fordi de vil kunne oplyse dig om aktuelle kampagner.

loader Vent venlist...