Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
7 Vare(r)

Huldorne bruges til perforering af dele i forskellige bredder, som er lavet af metal, gummi, læder eller andre materialer. Det er nødvendigt når du skal montere karosseridele og en motor. I modsætning til Bor som kan beskadige et tyndt element, mens dette værktøj laver små huller, hvor kanterne ikke skal behandles yderligere.

Hvilke typer huldorne findes der?

I producenternes kataloger kan du støde på forskellige instrumenter, som virker på forskellige måder:

  • Hydraulisk. Disse virker ved at et væsketryk bliver øget og sidder med en regulator, som styrer stikke dybden. Den er karakteriseret ved at fungere hurtigt og virker også sammen med tykkere metal.
  • Lufttryk. Denne kræver en kompressor for at virke. De bruges til tyndt og medium materiale.
  • Håndholdt. Disse er billige og passer perfekt til tyndt metal, læder og gummi. Hånd huldorne kan findes i følgende forme:
    • Rør. Disse har en skarp spids og en tykkere ende, som man skal ramme med en hammer. De er lavet af hærdet stål. Du kan også bestille værktøj med en stopper, som sørger for at du ikke banker den for meget igennem. Der er også huldorne, som har en kegleform, som kan hjælpe dig med at lave et hul i præcist den ønskede diameter.
    • Tang. Disse har en klemmemekanisme, som virker ved at håndtagene bliver klemt sammen. De bruges primært til materialer med en breddepå op til 6 mm. De findes også som sæt med hoveder af forskellige diametre.

De fleste producenter tilbyder tilbehør, som er lavet af krom og vanadium stål eller stål, som opretholder egenskaber ved høj hastighed. Den første sørger for at stikke hul i metaldele, mens den anden er god til læder. Nogle værktøjer er dækket med lak, som beskytter dem mod rust.

Sådan bruger du huldorne

Før du begynder skal du tjekke, at du har lagt et stykke træ under det materiale, som du vil stikke igennem. På den måde bliver hullet så pænt som muligt.

Håndværktøj, som er lavet med form som et rør, skal holdes i en vinkel på 90 grader til overfladen; hammerslagene bør være præcise. Håndtaget ved en tang skal kun klemmes stille sammen, sådan presset bliver jævnt fordelt. Hvis du bruger værktøjet i længere tid, uden pauser, så skal den køles af i koldt vand.

Du bør smøre kontaktfladerne regelmæssigt. Du bør også slibe de skærende dele, sådan værktøjet ikke beskadiger den behandlede del.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I AUTODOCs online shop kan du købe huldrone og mange andre produkter til din bil til en overkommelig pris. Takket være vores store produktsortiment kan du spare tid og bøvl, da der ikke er nogen grund til at lede på flere hjemmesider. Hvis produktet er på tilbud kan du spare endnu flere penge.

loader Vent venlist...