Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
19 Vare(r)

Møtrikknusere bruges til at fjerne fastrustede bolte, som ikke kan løses med en svensknøgle. De kan splitte møtrikken i to, og derved kan den nemt fjernes.

Hvilke typer møtrikknusere findes der?

Alt efter typen af mekanisme:

  • Mekanisk. Som regel er disse billige.
  • Hydraulisk. De gør det muligt at fjerne store og stærke møtrikker hurtigt og let.

Modellerne, som du kan finde i vores kataloger varierer efter design. De kan være:

  • Ringformede. Disse er værktøjer, med en ramme, som omslutter bolten.
  • C-ramme. Takket være den C-formede ramme vil disse værktøjer hurtigt kunne sættes oven på en bolt, som skal fjernes.

Udformningen af begge værktøjer kan være en af følgende typer

  • Lige møtrikknusere. Disse er karakteriseret ved at være enkle i design. Nogle gang er det ikke særlig komfortabelt at bruge dem, hvis bolten sidder fordelt på store åbne overflader.
  • Vinklet møtrikknuser. Disse modeller har et vinklet håndtag og ramme placeret på en lille vinkel. Dette er en god løsning, hvis du arbejder i snævre områder.

Alt efter funktionen af den arbejdende del, så er der følgende former for værktøjer:

  • Med en bevægelig mejsel og fikseret eller tilpasset ambolt;
  • Med en bevægelig ambolt med fikseret mejsel;
  • Med to mejsler: Fikseret og bevægelig.

Driftprincip

Det primære element ved værktøjet er en mejsel, som knuser bolten ved at tage den i rammen. Mekaniske modeller virker ved at skruen bliver drejet, mens hydrauliske enheder sørger for at levere det nødvendige tryk. Det bliver indeholdt i cylinderen, og når man drejer på håndtaget vil det arbejdende element blive drejet. Det er nødvendigt at sætte mejslen tilbage til den oprindelige position ved at trykke på aftrækkeren.

Sådan bruger du en møtrikknusere

Du bruger værktøjet ved at sammenholde dimensionerne på bolten med den, som du bruger til at fjerne. Du skal bruge briller for at beskytte dine øjne. Du skal være sikker på at mejslen sidder rigtigt fast før du begynder. Tilpas positionen af det skærende element. Skil ikke enheden ad, da det kan ødelægge måden den virker på.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Hvis du har brug for at købe møtrikknusere eller andet, og gerne vil have det så hurtigt som muligt. Så skal du besøge vores online butik. Vi vil bearbejde din bestilling meget hurtigt og vi vil sørge for en hurtig levering. Du kan spare på vedligehold af din bil med AUTODOC: Vi har overkommelige priser, som endda bliver lavere under vores kampagner.

loader Vent venlist...