Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
70 Vare(r)

Popnittetang er specialværktøj, som bruges til at sætte forskellige dele pålideligt fast. Det bliver ofte brugt i de tilfælde, hvor det enten ikke er muligt at svejse eller vil tage for lang tid. Det er oplagt til at sætte dele sammen, såsom plastik og metal eller træ.

Driftprincip

Når man klemmer håndtaget sammen, så vil en special mekanisme inde i popnittetangen blive udløst. Dette påfører en trækkraft til værktøjet eller til gevindet inde i bolten. Herefter vil popnittetangen fylde hulrummet og dornen blive fjernet eller løsnet.

Hvilke typer popnittetang findes der?

Efter design:

  • En-håndet. Disse er karakteriseret ved små dimensioner og let design. De er designet til at håndtere bolte med en diameter på 5 mm. De er meget komfortable at håndtere med en hånd. Den har ofte et drejeligt hoved, som gør den let at håndtere med én hånd.
  • To-håndet. Denne type gør dig i stand til at påføre større kraft. Her kan man bruge to hænder. Den kan sættes på plastik popnitte dorn, Den er oplagt til professionelt brug. De er ikke gode til at bruges hvor der er begrænset plads.

Efter formål:

  • Til blinde popnittetænger. Deres design gør det muligt at samle tre splitter for at fiksere dornene.
  • Gevind befæstigelser. Her har den et indvendigt gevind, hvor stangen kan fastgøres.

Efter popnittetangens materiale:

  • Til stål og kobberdele.
  • Til aluminiumsdele.
  • Til behandlede plastikdele.

Sådan bruger du popnittetænger

Før du installerer en bolt skal du tjekke at alle komponenterne er så tæt på hinanden som muligt. Du kan gøre dette ved hjælp af andet værktøj, såsom en tænger. Størrelsen af det borede hul bør ikke være mere end 0,2 mm større end størrelsen af det, som skal holde komponenten på plads. Ellers vil der være et hul. For små monteringshuller kan heller ikke bruges, da det giver skæve overflader.

Når man sætter bolten fast skal man klemme sammen på håndtaget og holde popnittetang i en lige vinkel ift. overfladen. Dette vil hjælpe dig med at forlænge værktøjets levetid.

Det er ikke tilladt at overbelaste værktøjet, når du skal bruge den til at installere popnitter af en for stor diameter.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Vi har et stort udvalg af reparationsudstyr til din bil i kataloget på AUTODOC online shop. Alle produkterne er delt ind i forskellige kategorier, sådan du hurtigt kan finde de dele, som du leder efter. Så snart din bestilling er afgivet vil vores specialister hurtigt gøre den klar til forsendelse. Du vil hurtigt modtage dit indkøb. Takket være talrige kampagner kan du købe popnittetænger til de mest fordelagtige priser.

loader Vent venlist...