Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
901 Vare(r)

Slibemaskiner bruges ikke kun til at fjerne gammel lak fra bilen, men også til at fjerne små defekter i et nyt lag lak. Med dette værktøj kan du udjævne svejsninger og gøre overfladen af forskellige elementer mere jævn i overgang.

Hvilke typer slibemaskiner findes der?

Efter slibetype:

  • Trykluftslibere. Disse virker ved hjælp af komprimeret luft fra en kompressor. De bliver næsten aldrig varme, kan bruges i høj luftfugtighed. Du skal bruge en stærk, og derfor dyr, kompressor, hvis du skal udføre et stort stykke arbejde.
  • Elektriske slibemaskiner. Disse bliver drevet ved kabeltilslutning eller batteri og kræver ikke yderligere udstyr.

Efter design og anvendelsesområde:

  • Bælteslibere. Disse slibemaskiner er oplagte til at behandle større områder. Deres lave tyngdepunkt gør dem også meget lette at arbejde med.
  • Vinkelslibere. Disse er oplagte, når du skal skære i metal, fjerne rust eller udjævne svejsninger. Med hjælp fra dette værktøj kan du behandle utilgængelige steder.
  • Lige slibemaskiner. Disse er ideelle til områder, som kræver høj præcision.
  • Cirkelslibere. Disse bruges til en afsluttende polering. Trekantede slibemaskiner, som hører til denne kategori, bruges til at behandle hjørner.
  • Tilfældige, cirkelslibemaskiner. Disse er karakteriseret ved stor styrke. Nogle slibemaskiner af denne type er meget komfortable at bruge, når du skal behandle konvekse eller konkave overflader.

Producenterne tilbyder modeller for både husholdninger og professionel brug. Modellerne til husholdninger er billigere end de professionelle, men kan håndtere mindre belastning.

Driftprincip

Den ønskede effekt bliver opnået ved at behandle overfladen med et slibende materiale. Bælteenheder virker ved at den cirkulære bevægelse trækker bæltet hen over materialet, mens vinkelslibemaskiner får hovedet til at roterer. Den sidste er monteret på en vinkel på grebet. Lige værktøjer adskiller sig fra vinklede på grund af spindelen, som sidder langs med huset. Alt efter den forestående opgave, så kan man vælge forskellige hovedet; stålbørster, skiver, poleringssvampe og andet.

Designet af de cirkulære modeller kan bestå af en firkantet eller trekantet base, som sandpapiret bliver sat på med klammer eller velcro. Enheden vil derefter lave cirkulære bevægelser, som skaber vibrationer. I tilfældige runde slibemaskiner vil skivens akse og grebets akse ikke overlappe. Behandlingen sker i form af en roterende og lineær bevægelse.

Sådan bruger du slibemaskiner

Følg producentens instruktioner, vælg tilbehør som passer til produktet. Undgå at presse for meget på værktøjet, da det kan beskadige delen. Glem ikke at rengøre værktøjet for støv, når du er færdig. Du skal tømme støvposen regelmæssigt, hvis den har en sådan.

Hvis du arbejder med plastik, skal du køre så langsomt som muligt. Derfor vil du minimere risikoen for at overophede, som kan føre til skader på værktøjet. Du skal sikre dig at hovedet sidder rigtigt godt fast. Det er anbefaler at du bruger en blød klud til at rengøre værktøjet. Brug ikke opløsningsstoffer til dette.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I vores katalog kan du finde et stort udvalg af produkter, som man skal bruge til at vedligeholde og reparere bilen. Takket være vores app kan du besøge AUTODOCs online shop, hvor du kan bestille slibemaskiner, udskiftelige hovedet og andre produkter - via din smartphone app, når det passer dig. Bliv kunde i dag og bliv opdateret på kampagner, som finder sted på vores hjemmeside. Vælg os i dag og oplev fordelene!

loader Vent venlist...