Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
5289 Vare(r)

Topnøgler er specialværktøj, som man bruger til at løse eller fastgøre bolte med facetterede hoveder. De er rørformet udformning med en indre forsænkning som har en for der er magen til hovedet på en skruenøgle. De sikrer dig et godt greb, sådan du du både kan spænde og løsne bolte uden den store risiko for at den slipper. De er oplagte til arbejde på svært tilgængelige steder.

Hvilke typer topnøgler findes der?

Efter form af nøglen:

 • Sekskantet. Dette er den mest normale.
 • 12-punktet (bi-hexagonal). De er oplagte, når du arbejder med 12- eller 6-kantet bolte. Disse giver et mere sikkert og præcist greb om bolten.
 • SuperLock. Inden i har de sidestillede dele, som sørger for at kraften ikke kun bliver påført hovedet af bolten. De er oplagte, når man arbejder med bolte med afrundede hoveder.
 • TORX udvendig. Deres invendige form har form som en seks-kantet stjerne. Med dem kan man sætte TORX fast.
 • Riflet. Disse er universelle og virker sammen med bolte af forskelligt design.

Efter design og virkemåde:

 • Standard nøgle. Disse er de mest almindelige.
 • Lange nøgler. Disse er oplagte, når man arbejder på svært tilgængelige steder.
 • Drejelig. Disse gør dig i stand til at løsne bolte på steder, som er svære at nå. De er ikke så holdbare, som dem i et helt stykke.
 • Tændrørsnøgler. Disse har tynde vægge og speciel gummi, hvor man indsætter en magnet, som sikrer et godt greb på tændrøret inde i en fatning.
 • Topnøgle med opslidset sektion. De er designet til elementer med en speciel form, såsom sensorer eller komponenter i motoren.
 • Gennemgangs topnøgle. Disse er oplagte, når man skal afmontere eller montere bolte, som er skruet på lange gevindstænger.
 • Slag topnøgler. Disse er karakteriseret ved høj holdbarhed. De er oplagte til slagværktøjer.

Sådan bruger du topnøgler

Du bør kun bruge topnøgler til deres tænkte formål. Du bør ikke bruge drejelige topnøgler sammen med lufttryk værktøj eller bruge en hammer sammen med en almindelig topnøgle.

Før du går i gang skal du være sikker på, at der ikke er nogen skader på overfladen af fatningen. Herefter skal du tjekke, at tilbehøret sidder ordentligt fast. Størrelsen og formen af fatningen skal passe til bolten, ellers kan du ødelægge kanterne på bolten.

For at beskytte værktøjet mod rust, så skal du opbevare topnøglen på et tørt sted, hvor der er god gennemluftning. Gerne i en kasse.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Du kan finde et stort udvalg af vedligeholdelsesudstyr til forskellige biler og samlinger. Det er ikke altid en god ide at købe topnøgler i sæt. Det er meget billigere at købe forskellige hoveder til det værktøj, som du allerede har. Det er derfor at vi anbefaler, at du køber topnøgler (et sæt vil være endnu bedre), når du skal løse bolte, sensorer eller andre enheder med gevind. Kontakt vores specialister for at afgive en bestilling hurtigt. Du kan komme i kontakt med dem via mail, telefon eller online chat.

loader Vent venlist...