Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
80 Vare(r)

Trykluft skraldenøgle er et specialværktøj, som gør det let og hurtigt at montere bolte. De er meget lette at bruge på svært tilgængelige steder. De er oplagte når man skal reparere affjedring, gearkasser og komponenter i motoren.

Driftsprincip

Når opstartsmekanismen er aktiveret, som er drevet af komprimeret luft, så vil turbinemotoren begynde at rotere, hvilket overfører moment via et tandhjul, som derefter driver stemplet. Denne har kontakt til det, som skal fastgøres. Designet på enheden består i høj grad af skraldemekanismen. Den lader ikke værktøjet dreje den den modsatte vej af fæstningsretningen, og lader dig derved arbejde manuelt.

Hvilke typer trykluft skraldenøgle findes der?

Udstyret varierer med følgende karakteristika:

  • Antallet af omdrejninger. Det kan være alt mellem 150 til 280 opm. Det påvirker arbejdshastigheden.
  • Maksimal moment varierer mellem 33 og 163 hM. Styrken afhænger af dette. Jo højere krav, jo flere luft påkræves der.
  • Størrelsen af fatningen. Dette skal overvejes, når man skal vælge, hvilken fatning man vil bruge. De mest almindelige størrelser er 1/4, 3/8, 1/2, 3/4, 1 tommer. Jo højere tal, jo mere kan fatningen trække.
  • Typen af retningsskifteren. Dette påvirker brugervenligheden. Tillader dig at skifte mellem tilstande.

Sådan bruger du trykluft skraldenøgle

Før du begynder at bruge værktøjet skal du læse instruktionerne grundigt. Det er ikke tilladt at belaste den mere end det, som producenten har fastsat for værktøjet.

Dele af trykluft skraldenøglen skal regelmæssigt smøres. Det er derfor, at der er installeret en speciel smøreenhed på luftsystemet. Et andet essentielt krav er, at man skifter fugtfiltret i tide, sådan den ikke ruster indvendigt.

Trykluft skraldenøgle skal ikke bruges til at løsne overspændte bolte, som sidder fast. I dette tilfælde er det bedre at bruge en svensknøgle eller slagnøgle. Det er ikke anbefalet at skifte enheden, hvis det er koldere end 0 grader.

Når man reparere er det nødvendigt at overholde sikkerhedsforskrifterne. Sørg for, at der ikke kommer tøj eller hår på den arbejdende del af skralden. Brug handsker og briller, når du arbejder. Du bør ikke efterlade systemet uden opsyn. Før du skifter fatningen, skal du først koble den fra luftsystemet.

Det er nødvendigt at rengøre den grundigt en gang hver tredje måned. Det er også anbefalet at man får en specialist til at ordne opgaven.

AutoDoc: Praktisk online shopping

Vi anbefaler, at du køber en trykluft skraldenøgle til at løsne dine bolte hurtigt og let. Med hjælp fra dette værktøj kan du hurtigt montere og afmontere vigtige enheder og det bliver lettere at samle komponenter. Du kan finde en bred vifte af værktøjet i vores katalog med forskellig styrke. Du kan helt sikkert finde det, som du har brug for.

loader Vent venlist...