Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Trykluft slibemaskiner

Se
Producenter
36 Vare(r)

Trykluft slibemaskiner: Værd at vide

Roterende værktøjer bruges til at behandle små dele. Ved hjælp af disse elektriske værktøjer er det muligt at save, skære, bore, slibe, indgravere og polere. De leveres som regel sammen med forskellige spidser: borespidser, sandpapir, save, klinger osv.

Driftprincip

Når strømmen tilsluttes, vil motoren på det roterende værktøj omdanne denne elektriske energi til mekanisk. Momentet bliver overført igennem et plan reduktionsgear i motoren, som vil overføre den roterende kraft til spidsen af værktøjet.

Nogle af værktøjerne er designet med en fleksibel aksel. Den omfatter; drejede wires, som er dækket med en elastisk kappe. Den roterer ikke omkring værktøjet eller dens hoved. Wiren er lavet af et specielt materiale, som er let at bøje, men stort set ikke kan drejes. Den sikrer, at man effektivt overfører momentet fra drivakslen til værktøjets spids.

Typer af roterende værktøjer.

Værktøjer varierer i styrke, hastighed, dimensioner og på andre karakteristika. Efter type af strømforsyning kan man opdele enhederne i:

  • Batteridrevet. Passende for opgaver, som kræver stor mobilitet.
  • Elektrisk drevet med ledning. Disse skal kobles til en stikkontakt. Disse er oplagte, hvis man skal arbejde med en stor mængde af arbejde.

Efter design:

  • Med en motor på ydersiden af værktøjet. Disse værktøjer er oplagte til regelmæssigt og løbende arbejde. De er meget stærke og har et højt moment. De har altid et flexibelt greb.
  • Med indbygget motor. Disse produkter har både motor og spids inde i værktøjet. De kan blive koblet på et flexibelt greb, hvis det er nødvendigt.

Gode råd til at brug af roterende værktøjer

Du bør læse sikkerhedsforeskrifterne. Du skal iføre dig briller, handsker og maske. Før du begynder skal du tænde enheden, tjekke at alt sidder godt fast. Du skal også undersøge om du kan arbejde med materialet. Skal du eksempelvis bore i glasfiber, så skal dine bor have riller og være meget skarp, da de er designet til at bore i hårdt materiale, hvoraf karbon er noget af det hårdeste. Manualen, som leveres sammen med værktøjet oplyser, hvordan man skifter boret ud.

Når du er færdig med arbejdet, så er det anbefalet at du rengører luftindtaget på værktøjet. Du kan bruge et lettere vådt stykke stof med lidt sæbe til at rengøre det.

Du skal ikke bruge slidte spidser, da de kan medføre problemer og skader på materialet, som du skal behandle.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I vores online shop kan du finde et stort udvalg af udstyr til lave priser til bilreparation. Du kan købe roterende værktøj sammen med forskellige spidser her. Vores specialister kan hjælpe dig med at finde det passende værktøj. Du kan kontakte dem på telefon eller via online chat.

loader Vent venlist...