• SHOP
  • CLUB
Prøv premium konto
0
Min garage
Tilføj køretøj
0
Vare(r) #91-3520
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Michelin Vision konceptdæk er blandt de "25 bedste opfindelser i 2017"

Efter at have analyseret tusinder af projekter fra hele verden har teamet på det berømte, amerikanske magasin Time for nyligt lavet en oversigt over årets bedste opfindelser. Konceptdækkene Michelin Vision er blandt dem.

De blev offentliggjort denne sommer i Montreal på Michelin’s Movin’On topmøde. Før de gik i gang med projektudviklingen lavede Michelin en spørgeundersøgelse blandt deres potentielle kunder fra hele verden for at finde ud af hvilke kvaliteter, fremtidens dæk skulle have. Ifølge de indkomne svar var effektivitet, økovenlighed og sikkerhed meget vigtigt.

Firmaet forsøgte at implementere disse kvaliteter i Michelin Vision. Konceptdækkene er fremstillet af fuldt nedbrydeligt biomateriale, og deres struktur er sammenlignelig med strukturen i naturmaterialer, særligt koraller, hvorfor en ultimativstyrke i produktet er sikret. Der er ikke noget luft indeni dækkene, og derfor ingen risiko for punktering. Dog er den mest revolutionerende feature nok muligheden for at printe slidbanemønsteret med en 3D-printer, der giver mulighed for med det samme at tilpasse dækkene til vejens overflade, men også til vejrforholdene, og også til at genskabe en slidt mønstertråd med et minimum af omkostninger. Faktisk kan en sådant dæk holde lige så lang tid som selve køretøjet. De indbyggede sensorer vil monitorere deres tilstand løbende; og en særlig, digital applikation vil give dig mulighed for at starte printningen med det samme.

Dog vil biler udstyret med disse dæk ikke ses på offentlig vej før om tidligst 20 år, siger lederen af projektet Terry Gettys. For i dag skal forskerne stadig løse svare problemstillinger: For det første skal de find en måde at printe slidbanetråde hurtigt, kun på nogle få minutter, og for det andet skal alle bilejere have adgang til en 3D-printer.

Listen over de bedste opfindelser offentliggøres af Time årligt. Traditionelt er finalisterne listet tilfældigt, fordi listen indeholder forskellige opfindelser, der ikke kan sammenlignes ud fra specifikke kriterier. Dog karakteriseres de alle efter funktionalitet og innovation. Bortset fra Michelin Vision Tyres omfatter listen over de bedste opfindelser i 2017 lifte, der bruger magnetisk løfteteknik, og som kan flyttes i forskellige retninger, en teknologi, der gør dyrkning af grønt på havets bund mulig, et krus, der varmer kaffe samt mange andre brugbare opfindelser.

Populære opslag

Abonner modtag vores nyhedsbreve

Udfyld din e-mailadresse for at få de seneste nyheder og tips: