Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Abonner
MODTAG VORES NYHEDSBREVE

Udfyld din e-mailadresse for at få de seneste nyheder og tips:

Infografik

Advarselslamper indikere aktivering af forskellige systemer

Moderne biler er udstyret med talrige elektroniske systemer, hver enkel har en advarselsindikator. I alt, er der over hundrede indikations symboler i en bil. Her vil vi fortælle om dem i detaljer. Lad os begynde med symboler der indikere om et system er tændt eller slukket.

Lær mere
Populære motortyper i Europa i første halvdel af 2018

Hvilken motortype har været mest populær i blandt EU & EFTA landene gennem de første 6 måneder af 2018?

Hvilken procentandel af disse motorer er monteret i biler, i hvilke lande der er et højere antal biler med alternativ drift?

Vores nye infografik vil hjælpe med at give dig svar på alle disse spørgsmål.

Lær mere

Populære autodele

Motorens plejlstang: Opbygning og symptomer på en defekt

Plejlstangen er en vigtig del af motoren som en forbindelsesstang. Den findes mellem stemplet og krumtap i din bil. Plejlstangens opbygning består af stempelhoved, krankhoved og stang. Nedenfor kan du læse om, hvordan du kan løse problemer med en defekt plejlstang, samt hvilke funktioner den har.

Lær mere
Sensor for krumtapaksel: funktion, fejl og symptomer

Der er mange bilister, der lærer at køre og derefter ikke bekymrer sig om kvaliteten af autoreservedele. Det er dog vigtigt, at du kender til krumtap sensor funktionen, da den kan have en afgørende rolle for, hvorvidt eller ej du kan starte din bil og accelerere. Desuden kan manglende opmærksomhed på fejl ved din krumtapsføler føre til større problemer med fx motoren. Derfor kan du læse videre nedenfor, hvor du kan blive ekspert på spørgsmålet om, hvordan virker en krumtapsføler.

Lær mere

Tips

Drejningsmoment vs hestekræfter: Hvad er forskellen

Du kan imponere mange mennesker med at forstå hvad drejningsmoment, motorkraft og hestekræfter betyder. Måske ved du, hvor mange hestekræfter din bil har, men det kan være at du ikke ved, hvad det dækker over. Hold tungen lige i munden, når vi gennemgår alt, hvad du bør vide nedenfor.

Lær mere
Sådan fjerner du en bule i bilen på gør-det-selv basis

Selv den bedste kan få en bule i bilen, og derfor er det nyttigt at kunne fjerne den selv. Måske har en anden person lavet en bule i din bil, eller det kan være at du kom til at lave en bule ved et uheld. Når skaden er sket, kan du ikke gøre andet end at fjerne den. Det nytter ikke meget at surmule over det, og det er bedre at finde frem til en løsning. Er der tale om små buler i bilen, kan du selv reparere dem, og det kigger vi på nedenfor.

Lær mere

Nyheder

Derfor bliver diesel mindre populært i Europa

I disse dage oplever man mindre og mindre efterspørgsel på dieselbiler i Europa. Man formoder, at denne tendens vil tage til i de efterfølgende år. Lad os tage et øjeblik og finde ud af, hvorfor.

Lær mere
Jaguar vinder prisen som “Årets Europæiske bil”
for første gang
nogensinde

Vinderen af konkurrencen “Årets bil” er blevet bekendtgjort i Geneve. I 2019 er det Jaguars “I-Pace electric crossover”. Det er første gang at et britisk bilmærke  modtager denne pris.

Lær mere

Ordliste

ABS

ABS (Anti-lock braking system) er et system der modvirker at hjulene blokerer ved hårde opbremsninger.

Lær mere
Steptronic

Steptronic er et manuelt gear, som skifter på en automatisk transmission. Den blev skabt af den tyske producent ZF Friedrichshafen AG, og var baseret på et design af BMW i 1996. Det kan ses på bilerne BMW, Mini, MG og Rover. Gearkassen kan betjenes ved at bruge gearstangen eller knapperne på rattet.

Lær mere

Diagnosticering

Overophedning af bremseskiver: symptomer, årsager, problemløsning

En af de mest almindelige grunde til bremseskive svigt er deres overophedning. I tilfælde af overophedning vil skivens temperatur nå et kritisk punkt, således at bremseklodsen begynder at glide på skiven, og effektiviteten af bremsesystemet er reduceret til et minimum.

Lær mere