Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
25 Vare(r)

Kørnere er designet til at lave små fordybninger, som angiver midten af det hul, som du vil lave med eks et bor. Disse er metalpinde med et rundt tværsnit og en skarp spids. Oftest er de lavet af stål eller karbonstål. De forebygger, at boret glider og derfor kan du uden problemer lave et hul det rigtige sted.

Hvilke typer kørnere findes der?

  • Manuel kørner. Denne er en robust og pålidelig del, som har en varierende længde mellem 80 og 150 mm, og en diameter på mellem 10 og 15 mm . De bruges sammen med en hammer. Du bør estimere hvor meget kraft du skal ligge i slaget, før du går i gang.
  • Automatisk kørner. Disse gør dig i stand til at arbejde hurtigere. Den arbejdende del af prikket kommer i form af komprimeret luft, som leveres fra en kompressor eller en fjedermekanisme. Nogle modeller gør dig i stand til at kontrollere kraften. Fordelen ved disse enheder er muligheden for at gøre arbejdet med en hånd uden yderligere værktøj.

Der er også dele, som er specialdesignet til at håndtere en bestemt opgave. Eks. så er der værktøjer som hjælper dig med at finde centrum af et rundt objekt og specielle passere som kan lave huller langs en omkreds udfra et bestemt punkt.

Sådan bruger du en kørner

Du bør følge producentens anvisninger. Når du arbejder med bløde eller skrøbelige materialer eller dele, som kræver en stor mængde præcision, så er det bedre at arbejde med automatiske modeller. Når du bruger manuel kørner, så er det en god ide, at du ikke påfører for meget kraft, da det kan påvirke det omkringliggende materiale og lave buler.

Det er nødvendigt at markere stedet med en blyant før du bruger kørneren. Kørneren skal holdes i den rigtige vinkel og den behandlede overflade skal være på en solid base.

Disse værktøjer bør slibes fra tid til anden. Dette skal gøres med med en maskine, som har påmonteret en sliber. Når man gør dette, så er det en god ide at kontrollere slibevinklen med en skydelærer. Jo mere præcis din slibning er, jo mere præcis bliver din kørner.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Vil du købe kørnere hurtigt og billigt? Velkommen til AUTODOCs online shop. I vores brugervenlige katalog kan du finde alle de nødvendige værktøjer til overkommelige priser, hvor du kan købe dem på få minutter. Mange af vores dele har ekstra rabat. Bestil nu online og dit køb vil blive leveret! hurtigt og billigt.

loader Vent venlist...