Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Skrueudtrækkere og sæt

Se
Vælg kategori
Producenter
102 Vare(r)

Skrueudtrækkere og sæt: Værd at vide

Når du reparerer din bil skal du ofte fjerne bolte, skruer og søm. Det er ikke altid muligt at gøre dette ved hjælp af tænger eller skiftenøgler og derfor er en skrueudtrækker nødvendig. Dette er et håndværktøj, i form af en stang. Den bliver indsat i et hul boret i midten af den deforme bolt, hvorefter den bliver drejet ud af den fastklemte del.

Da befæstigelser varierer i diameter af gevindet, så for at fjerne dem skal du bruge værktøj af forskellig størrelse. Det er derfor mest praktisk at købe et skrueudtrækkersæt, som også kan indeholde bits, svensknøgler , skrueudtrækkere og meget andet.

Hvilke typer skrueudtrækkere findes der?

Efter design:

  • Lige skrueudtrækkere. Disse har en konisk form og bliver hamret ind i den beskadigede befæstigelse. Dette værktøj er let at bruge og billig i indkøb. De kan både bruges til højre og links gevind skruer og bolte.
  • Spiral skrueudtrækkere. Disse har et gevind. De bliver skruet ned i bolten, som sidder fast, hvorefter man fjerner dem begge sammen. For at gøre dette, så skal du bruge en svensknøgle.

Producenten har bruger forskellige forstærket materiale til produktionen af dette værktøj. Oftest bruger man kromvanadium eller krom-molybdenum stål.

Sådan bruger man udtrækkere

Brug dette værktøj i overensstemme med producentens anvisninger. Før du begynder skal du tilføje skærevæske til fastsiddende bolt. Hvis der er rust på, skal du først bruge et bestemt opløsningsmiddel til det. Derved tager det også kortere tid at få den ud.

Før du borer et hul, så skal du markere midten af delen med en kørner. Derefter skal du bore et hul i den rigtige diameter og bruge et bestemt værktøj for at sikre, at du borer lige ned.

Når du bruger en spiralenhed, så skal du huske på, at du skal dreje den i samme retning som gevindet. Ellers så kan du ødelægge værktøjet.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I AUTODOCs katalog kan du finde et stort udvalg af høj kvalitet værktøj til at reparere din bil. Vi tilbyder overkommelige priser på alle vores produkter og afholder regelmæssige kampagner og giver rabatkuponer til kunder. Bliv kunde i vores online shop med det samme og nyd de mange fordele ved at købe online!

loader Vent venlist...