Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
12 Vare(r)

Båndslibere bruges til at behandle bildelenes overflade, før du eks. lakere. De hjælper dig med at fjerne små uregelmæssigheder hurtigt og let og er perfekte til at slibe store områder.

Driftprincip

Båndslibere bliver drevet af en elektrisk eller en trykluftmotor og virker ved hjælp af en V-formet rem. Det funktionelle element er slibebåndet som er monteret på to spænderuller, som kører i ens retning. En metalplade med blødt stof bruges som base. Motorens aksel har to skovlhjul; det ene bruges til at køle motoren, mens det andet sørger til at opsamle støv i en pose.

Hvilke typer af båndslibere findes der?

Der findes følgende typer, som varierer efter, hvordan de virker:

  • Håndholdt. Disse virker ved at man flytter værktøjet ift. overfladen. Disse enheder bruges ofte, hvis det er svært at nå ind til delen eller den er umulig at afmontere.
  • Stationær. Disse sidder sikkert monteret på en base. For det meste bruger man denne teknik, hvis man skal fjerne gammel lak, da det er hårdt arbejde. Værktøjet flytter sig ikke, men det gør delen.

Efter hvem, som bruger det:

  • Husholdning. De har som regel en 500-800 W motor, som sikrer, at bæltet kan køre 360 meter i minuttet. De er billige og har kompakte dimensioner og er lette. De er ikke beregnet til langvarigt arbejde og bliver let varme.
  • Professionelle. De har en stærkere motor på over 800W, som flytter sig ift. overfladen med op til 1000 meter i minuttet. De kan arbejde i lang tid uden at gå i stykker og man kan let slibe større områder.

Efter strømforsyning:

  • Elektrisk. Denne er el drevet, hvilket er det mest almindelige.
  • Lufttryk. Dette er en af de mest pålidelige. Den kan bruges i områder med høj luftfugtighed. Den skal forbindes til en kompressor.

Sådan bruger du en båndsliber

Når du skifter slibebåndet, så skal du huske at stramme den godt til. Du skal kontrollere slibedybden. Det er anbefalet at man bruger en bestemt sliberamme til præcist arbejde og for at få en helt glat overflade. Vælg hastighed på baggrund af det materiale som du skal slibe. Eks. så skal plastik slibes med den lavest mulige hastighed for at forebygge, at det overopheder og smelter. Du bør ikke presse for hårdt på en båndsliber. Dette kan medføre, at du ødelægger overfladen.

Når du bruger værktøjet skal du huske at læse om sikkerhedsforeskrifterne. Du bør forebygge, at der kommer urenheder mellem de bevægelige dele, da det meget hurtigt kan ødelægge maskinen. Det er anbefalet at man først tænder for værktøjet når man er klar til at gå i gang for at undgå uheld Det er ikke tilladt at bruge elektrisk værktøj med synlige skader på kabler eller slanger.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Du kan handle fordelagtigt at købe ind online hos AUTODOC! Det er praktisk og billigt, især hvis du tit har brug for udstyr. Vores katalog indeholder kun produkter af højeste kvalitet fra pålidelige mærker. Fornuftige priser, særlige tilbud og billig levering vil hjælpe dig med at spare. For at købe en båndsliber og alle andet værktøj kan du bruge vores søgesystem på hjemmesiden eller kontakte vores support.

loader Vent venlist...