Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
33 Vare(r)

Loddekolber er værktøjer, som man bruger til at samle forskellige dele ved hjælp af loddetråd af kobber, nikkel, tin. Med hjælp fra disse værktøjer er det muligt at samle dele af kredsløb, ledninger og rør; de bruges også til fortinnet metaller.

Hvilke typer loddekolber findes der?

  • Elektriske loddekolber. Disse kan bruges sammen med ledning eller batterier. Udover modellerne som kræver 220V, så indeholder vores kataloger også værktøjer, som kan køres ved cigarettænderen. Disse er designet til 12-24V. Strømforbruget er normalt mellem 15 og 40W.
  • Gasloddekolber. Her er der tale om modeller, som opvarmes ved hjælp af åben ild. Du skal være meget forsigtig med disse.

Værktøjet varierer fra hinanden via virkemåden og de materialer, som de er lavet af:

  • Nikrom loddekolbe. Veksel eller jævnstrøm passere igennem nikrom tråden som genererer varme til kolbens spids. Disse er billige og kendte for deres enkelthed og modstandskraft over for mekaniske stød.
  • Keramisk loddekolbe. Her er varmelementet en keramisk beholder, som bliver forbundet til strøm. Herefter bliver værktøjet varmt og man kan indstille varmen på siden af værktøjet. Den varme del kan ikke modstå store belastninger og kan ikke erstattes, hvis den går i stykker.
  • Induktionsloddekolbe. Her er det arbejdende element varmet op til en spole, som danner et magnetisk felt og ved hjælp af induktion skaber varme. Loddekolber opretholder automatisk temperatur Curie punktet.
  • Loddepistoler. Disse laver en puls med høj frekvens, som får spidsen til at blive varm med det samme. De er ikke oplagte til længerevarende opgaver .

Efter design kan disse værktøjer være:

  • Lige. Med disse værktøjer er det let at arbejde i snævre områder.
  • Med pistolgreb. Grebet er placeret vinkelret på pistolen.
  • Loddestaioner. Her er den funktionelle forbunden til kontrolenheden.

Driftprincip

Disse elektriske enheder omdanner elektrisk energi til termisk energi, som derefter bliver overført til loddeområdet via et varmeelement. Værktøjer med en gasbeholder vil spidsen bliv varm på grund af gassen, som brænder. Når der er kontakt med den behandlede overflade vil spidsen smelte, som efterfølgende sætter delene sammen når den størkner.

Sådan bruger du en loddekolbe

Brug enheden efter producentens instruktioner og hold dig opdateret på sikkerhedsreglerne. Efterlad ikke værktøjet tændt og brug den ikke i nærheden af brandfarlige væsker. Du bør kun lodde i rum med god ventilation. Brug en maske når det er muligt.

Når du er færdig skal du vente til værktøjet er helt koldt, før du kan pakke det ned. Du bør forhindre at der kommer fugt i værktøjet.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I vores online shop kan du købe loddekolber og mange andre effekter på favorable betingelser billige priser og med regelmæssige kampagner, hvor du kan få gratis levering - dette er ikke det eneste vi tilbyder vores kunder! Spar med AUTODOC - afgiv bestilling online på vores hjemmeside i dag!

loader Vent venlist...