Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
160 Vare(r)

Reparation af biler involverer ofte behovet for at fjerne plastik eller læderelementer fra interiøret, skifte størrelsen af disse dele eller fjerne isoleringen fra kabler. Disse opgaver kan let løses ved hjælp af hobbyknive. De har udskiftelige blade. Når kniven bliver sløv skal man bare knække den yderste del af, hvorefter man har en helt ny, skarp kniv. Derfor skal du ikke bruge mange timer på at slibe dine knive.

Hvilke typer af hobbyknive findes der?

Værktøjet varierer alt efter bredden på bladet, design og de steder de kan bruges. Når du overvejer disse krav, kan man også opdele dem i flere kategorier, hvorved man får beskrevet deres funktion ved bilreparation bedre:

  • Til brug i hjemmet. Disse knive har ofte 9 mm blade. I de fleste tilfælde består de af en sikkerhedslås af plastik, som holder fast på det arbejdende element. Som regel er disse værktøjer billigere. De er behagelige at skære med, når man arbejder med bløde materialer.
  • Til professionel brug. Bredden af den skærende del kan være mellem 18 og 25 mm. Den er fikseret med et skruesystem. Dette værktøj har en meget lang levetid. De er mest brugt, når man skal håndtere hårde dele, eks. plastik.

Hobbyknivene i vores kataloger varierer også ift. hvad selve grebet er lavet af:

  • Metal. Denne har en høj modstandskraft til mekanisk skade. Disse har meget ofte gummigreb, som forebygger, at den glider ud af hånden på en.
  • Plastik. Disse er meget lette, og denne type værktøj er også meget billig. Du kan få dyrere værktøjer med metalgreb, som holder metallet fast mellem dem.

Sådan bruger du hobbyknive

Der er ikke nogen grund til at trække for meget af kniven tilbage. En eller to blade er nok. Vær sikker på at bladet sidder sikkert fast. hvis opgaven kræver en stor mængde præcision, så skal du bruge en lineal.

Vær sikker på, at mens du arbejder, at du ikke knækker bladet før det bliver slidt. Du skal være opmærksom på, at du ikke rammer selve kablet når du afisolerer en ledning. Det er anbefalet, at man skærer en rille rundt om ledningen før man skærer på langs.

Mange produkter leveres med en bladknækker, som hjælper dig med at fjerne blade fra kniven meget hurtigt og sikkert. Hvis der ikke er nogle, skal du en tang. Hold værktøjet så langt fra din krop som muligt, Opbevar instrumentet med kniven trukket ind i hylstret.

AUTODOC: Praktisk online shopping

I vores online shop kan du finde et stort udvalg af vedligeholdelsesudstyr til bilen og reparationsdele. Hos AUTODOC findes et stort udvalg af hobbyknive og mejsler til arbejde i træ og jern og meget andet. Derfor skal du ikke skal bruge al din tid på at finde det rette værktøj i forskellige online butikker. Hold øje med vores kampagner som afholdes på vores hjemmeside: under dem kan du endda købe endnu mere værktøj til samme beløb!

loader Vent venlist...