Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
582 Vare(r)

Smøremidler er specielle og ofte flydende stoffer, som skal bruges til at beskytte forskellige dele af bilen fra at blive ødelagte. De reducerer friktion og formindsker kontakten mellem overflader og derfor vil der være mindre slid. De har lak skånsomme egenskaber og beskytter delene mod korrosion.

Hvilke typer af smøremiddel findes der

 • Flydende. Disse er syntetiske og mineralske olier og kan eks. bruges til kompressoren.
 • Kondens fedt er baseret på tykkere olier. De ændrer deres tykkelse g egenskaber alt efter, hvor meget der er og kan virke sammen med solide og flydende væsker. De kan bruges sammen med utætte komponenter. Alt efter tykkelse, kan plastik smørelse deles op i følgende:
  • Calcium. Disse er billigere. De er uegnede til mekanismer, som virker under høje temperaturer og kan blive varme, når de er i brug.
  • Natrium og natriumkalk smøremidler har et højt smeltepunkt og kan blive opløst i vand. De blive rikke brugt så ofte, mens smøremiddel med kobber bliver brugt til at smøre terminalen, som styrer blinklyset, tændingen og andre dele.
  • Lithium. Disse er de mest brugte. De er modstandsdygtige over for ekstreme temperaturer og opløses ikke i vand.
  • Barium smørelse. Disse bruges til at vedligeholde pakninger og kugleled, de er meget vandafvisende og modstår høj varme.
  • Hydrocarbon er gode til at opretholde dele.
  • Bentonit smøremiddel bruges til at hårde miljøer. De kan opstå ekstreme temperaturer op til 1100 grader.
 • Solide. Dette er eksempelvis pulver, pastaer eller affjedring og indeholder en stor mængde partikler. De har de samme egenskaber som tørstoffer med en lav tørrings-friktionskoefficient. Sm regel er de baseret på grafit og molybdenum disulfid.
 • Tørre smøremidler kommer i form af sprays. Når de er tørret ud har de dannet et vandresistent, anti-friktionslag på den behandlede overflade. De er oplagte til ruller til eks. sikkerhedsselen, vinderne og soltagshængsler eller teleskopantenner for at fjerne en knirkende lyd og opretholde gummiforseglinger.

Sådan bruger du smøremidler

 1. Vær sikker på, at smøremidler passer til det miljø det bliver brugt i.
 2. Påfør smøremidlet til overfladen, når den er blevet rengjort for skidt.
 3. Sørg for at du har fjernet alle rester af den gamle overflade: Det er forbudt at mikse stoffer, som er baseret på forskellige tykkelser. Det er bedst at bruge et bestemt rengøringsmiddel til dette.
 4. Brug den mængde smørelse, som producenten foreskriver. Både for store eller utilstrækkelige mængder kan føre til for tidligt slid på en mekanisme.
 5. Brug ikke sprays i nærheden af åben ild, da de kan indeholde brandfarlige komponenter.
 6. Vær sikker på at den del, som udfører mekanismen er ren under hele processen: fremmedstoffer, som bliver blandet med smørelsen, kan medføre øget slid på delen.

AUTODOC: Praktisk online shopping

Du kan købe smøremidler til samlinger, pakninger, ledninger, led og kæder på vores webshop. Vores specialister kan hjælpe dig med at finde det mest oplagte produkt. Du kan også spørge dem om aktuelle kampagner og rabatter, samt leveringstid og betalingsmetoder.

loader Vent venlist...