Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
500 Vare(r)

Parkeringssensorer er specielle enheder, som hjælper med at gøre parkeringsprocessen lettere. Den informerer føreren om forhindringer på vejen, så man kan nå at sænke farten i tide. Det er specielt fornuftigt at bruge den om aftenen, eller når der er begrænset plads.

Driftsprincip

Systemer i et standard design er udstyret med sensorer, som udsender ultralydbølger og modtager deres afspejling fra forhindringer. Information om hastigheden af retursignalet sendes til kontrolenheden. Baseret på disse data genereres en besked, som leveres til føreren via en advarselsenhed.

Der findes også modeller med en klæbende metalantenne istedet for ultralydssensorer. Den skaber et elektromagnetisk felt og reagerer på dets forandringer.

Hvilke typer af parkeringssensorer findes der

Producenterne tilbyder systemer med forskellige advarselsmetoder:

 • Lydalarm. Når en bil nærmer sig en forhindring, begynder enheden at lave rytmiske lyde. De bliver hurtigere jo mindre afstanden til forhindringen bliver. Når det er kritisk bliver lyden konstant.
 • Visuelle alarmer kan være:
  • LED. Den er baseret på brugen af forskellige farvede lamper. Farven ændres fra grøn til rød, når bilen nærmer sig et objekt.
  • Numerisk. Distancen til forhindringen vises på displayet.
  • Med en LCD. Et skematisk billede af køretøjet vises sammen med den numeriske værdi af distancen til forhindringen.
 • Kombineret. Det er en kombination af visuelle og lydalarmer.

Modeller af parkeringssensorer, som findes i kataloget varierer på antallet af sensorer. Der kan være 4, 6 eller 8 . Radarerne kan være placeret på bagerste kofanger eller på begge. Oftest er de placeret på bagerste kofanger. Frontsensorer installeres ofte på høje biler og køretøjer med en lang motorhjelm.

Systemelementerne kan være forbundet med ledninger. Men der findes også trådløse modeller, hvor forbindelsen mellem kontrolenheden og advarselsenheden udføres via radiosignal.

Tips til brug af parkeringssensorer

 1. Læs instruktørens manual grundigt.
 2. Følg anbefalingerne vedrørende højden på installeringen af systemelementer på kofangeren. Hvis de er placeret for lavt er sandsynligheden for falsk signal større. Placeres de for højt, kan den ikke opdage lave objekter.
 3. Rengør enhederne med en blød klud. Undgå brug af grove slibende materialer.

AUTODOC praktisk online shopping

Du kan bestille parkeringssensorer, videooptagere, navigation, lydsystemer til bilen og andre ting på vores hjemmeside. Vi tilbyder kvalitetsudstyr til rimelige priser. Dermed kan du bruge færre penge på vedligeholdelse af bilen, specielt hvis du holder øje med kampagner. Hvis du altid gerne vil have AUTODOC webshop lige ved hånden, kan du downloade vores mobilapplikation. AUTODOC: pålidelig, billig og praktisk.

loader Vent venlist...