Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
760 Vare(r)

Hjulkapsler bruges hovedsageligt til at forbedre køretøjets udseende. Mange hjulkapsler beskytter også mod støv, snavs, sand og andre slibende partikler, hvilket har en positiv effekt på holdbarheden af bremsedelene. Herudover mindsker dette tilbehør risikoen for, at skiverne går i stykker ved tværgående kollision, da de ellers selv skulle absorbere hele stødet.

Typer af hjulkapsler

Efter anvendelse:

  • Til bestemte bilmodeller. De følger ofte de originale skivers design og er dekoreret med bilmærkets logo. De er pålidelige men også ret dyre.
  • Universelle. De passer forskellige køretøjer og vælges efter radius. De er billigere end den første type, og der er ofte præsenteret et bredt udvalg i kataloget.

Efter konstruktion:

  • Åben type. De har store luftindtag, som hjælper med at give en god luftcirkulation. De dækker dog ikke defekter på hjulenheden og beskytter ikke mod snavs og jord. Herudover er de vanskelige at rengøre.
  • Lukkede type. Dette er biltilbehør med små luftindtag eller helt uden. De beskytter delene i bremsesystemet godt og dækker rustpletter eller mekaniske skader. De begrænser dog luftindtaget, som afkøler systemet, hvilket kan forårsage at bremsedele går tidligere i stykker.

Hjulkapsler adskiller sig ligeledes fra hinanden på formen. De kan have en flad eller bøjet overflade. Flade hjulkapsler sidder stramt på, det er svært at skade dem, da de næsten ikke stikker ud i. Buede kapsler er mindre praktiske men ser mere præsentable ud.

Der bruges forskellige materialer til at producere tilbehøret:

  • Plastik. Det vejer ikke ret meget, er billigt og ikke korroderbart. Tilbehør lavet af fleksibelt plastik kan genoprette deres form selv efter mekanisk påvirkning.
  • Metal. Metaltilbehøret er meget holdbart og vejer en del. De er ikke beskyttet mod korrosion under forhold med stor luftfugtighed.
  • Specielle typer af gummi. Dette er fleksible, lette, bløde materialer, som kan bruges i et bredt spænd af temperaturer.

Tilbehøret kan sættes fast på fjederbelastede låse eller navskruer. Førstnævnte befæstelsestype er let at montere og afmontere, den anden er sværere at sætte fast og fjerne igen men er mere pålidelig.

Tips til brug af hjulkapsler

  1. Brug kun det tilbehør, som passer målene og andre karakteristika. Teknologiske huller og befæstelser skal passe standarddelene.
  2. Før montering af hjulkapsler skal man sikre sig, at de ikke er deformeret og ikke har andre markante skader. Kontroller fjedrenes stivhed på modeller med låse. Jo stivere de er, jo mere sikker vil  fæstningen være.
  3. Rengør tilbehøret med svamp og sæbeopløsning på ydre og indre sider. Som regel kan de vaskes i bilvask.

AUTODOC: praktiske onlinekøb

Vil du gerne købe tilbehør på fordelagtige betingelser. Registrer dig på AUTODOC webshop. alle vores produkter er temmelig billige, og der er kampagner på nogle af dem, som gør det muligt at spare penge. Bestil online på vores hjemmeside eller via mobilapplikationen for at købe hjulkapsler billigt.

loader Vent venlist...