Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
54 Vare(r)

Bildæk skal udskiftes to gange om året: før vinter og sommersæsonen starter. Dækposer bruges til praktisk transportering og opbevaring af dæk. De beskytter disse komponenter mod negativ påvirkning af solstråler og indtrængen af snavs og fugt. Herudover holder tilbehøret bagsæde og bagagerum ren, når de afmonterede komponenter skal transporteres. Tilbehøret passer både til dæk og hjul.  Som regel er de udstyret med håndtag.

Typer af dækposer

Tilbehøret varierer efter formål. Der præsenteres især følgende tilbehør til opbevaring i producentens kataloger:

  • Til dele, som er fjernet pga udskiftning. De er som regel lavet af tekstil og har udluftningshuller.
  • Til reservehjul. Som regel er de lavet af plastik eller kunstigt læder og er monteret på bagdøren af en crossover eller terrængående køretøjer.

Når man bestiller online skal man være opmærksom på, at poserne varierer i størrelse: specielt bredde og radius. Sidstnævnte svarer til samme parameter som på komponenten og er noteret i følgende form: R13-14, R15-16, R17-18. Der findes også tilbehør til hele sæt af dele. De er ret billige men den konstante kontakt med delene i posen kan slide på fælgerne.

I henhold til konstruktionen kan tilbehøret være:

  • Lukket: De beskytter dæk og fælge fuldstændigt mod miljømæssige påvirkninger. De er ofte udstyret med en lynlås.
  • Åben: De dækker kun bildækkene. De fæstnes som regel ved hjælp af stropper

Producenterne bruger forskellige produktionsmaterialer, ofte nylon, polyester og imiteret læder. Tilbehør af tekstil har fremragende vandtætte egenskaber, kan foldes helt sammen og sælges til en ret lav pris. Lædertilbehøret er mere holdbart og ser attraktivt ud.

Tips til brug af dækposer

  1. Brug kun tilbehør i en passende størrelse.
  2. Rengør tilbehøret i henhold til producentens anbefalinger. I mange tilfælde er f.eks. kemisk rensning forbudt. For produkter af læder er det nok at tørre det med en våd svamp, og for tekstilprodukter er det nok at vaske dem i vaskemaskinen på skåneprogram. Brug ikke vaskepulver med blegemiddel og brug ikke strygejern på produktet,
  3. Tag hensyn til at tilbehør, som er lavet af kunstlæder, ikke tåler kuldegrader.

AUTODOC: praktiske onlinekøb

Du kan købe dækposer og andre nødvendige produkter billigt på vores webshop. Vi har ofte kampagner, som gør det muligt at spare penge. Du kan få mere information hos vores kundeservice og gøre et godt køb.

loader Vent venlist...