Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
22 Vare(r)

En fodpumpe til bilen er mekanisk udstyr, som du kan bruge til oppumpning af dæk på din bil og derved normalisere lufttrykket i dækkene. I de fleste tilfælde er denne type udstyr lettere at bruge end de håndbetjente, da de i mindre grad belaster brugerens muskler under brug.

Funktionsprincip

Dækkene pumpes op ved at træde på pedalen. En cylinder, som er forbundet til pedalen via et omdrejningspunkt, bevæger sig dermed i forhold til stemplet. Bevægelsen komprimerer luften inde i cylinderen. Luften føres nu gennem en slange ind i dækket.

Hvilke typer fodpumper til biler findes der?

De mest populære er modeller med cylinderformede beholdere; det kan være:

  • Enkelt-cylinder. Disse kan som regel købes til en relativt lav pris. Desuden kræver brugen ikke nogen stor anstrengelse. De egner sig til ejere af små og mellemstore biler.
  • Dobbelt-cylinder. Fordelen er en høj ydeevne. Dæk kan pumpes op ret hurtigt, men det kræver stor anstrengelse. De er optimale til brug for større køretøjer med store hjul.

Dette tilbehør varierer også i luftslangens længde, som for eksempel kan være 60 eller 55 cm.

Fodpumper til bil: anvendelse

  1. Læs den medleverede manual fra producenten, før udstyret tages i brug. Som regel er fremgangsmåden meget enkel: du skal træde på pedalen med en bestemt frekvens.
  2. Observer visningerne på det indbyggede manometer for at kontrollere dæktrykket, som bør stemme overens med bilproducentens forskrifter.
  3. Kontroller dæktrykket ved hjælp af et transportabelt manometer, når du er færdig.
  4. Bemærk venligst at et mekanisk udstyr også kan bruges, hvis du har en elektrisk kompressor. Den optager ikke meget plads i bagagerummet, men vil være nyttig hvis cigaretlighteren er defekt eller der er fejl i bilens elektriske system.

AUTODOC: bekvem online shopping

Vores online shop tilbyder et væld af moderne tilbehør til biler, som vil gøre det sjovere at bruge dit køretøj. På AUTODOC kan du købe en fodpumpe til bilen og meget mere på gunstige betingelser. Kig i vort katalog, bliv oplyst om aktuelle kampagner af specialister fra vores kundeservice og køb alt hvad du behøver billigt.

loader Vent venlist...