Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Producenter
17 Vare(r)

Hvis du gerne altid vil have friske produkter og afkølede drinks ved hånden under køreturen, bør du købe et bilkøleskab. Det er uundværligt under en lang køretur og udendørs ferie.

Typer af bilkøleskab

Enhederne varierer i størrelse. F.eks. kan man i kataloget finde køleskabe, som er designet til 8, 19 eller 60 l. Dørene kan være placeret på øverste del eller på den ene side af køleskabet. Udover standard tilbehør til produkter, findes der kompakte bilkøleskabe til drikkevarer. Grundet deres konstruktion kan en flaske eller metaldåse stå i en speciel kopholder.

Efter måden de driftes på, kan bilkøleskabe være:

  • Kompressor. Kølingen udføres hurtigt. Som regel er temperaturkontrol muligt. Ulempen er, at de er relativt dyre.
  • Termoelektriske. Mange af dem kan både køle og varme produkter indeni. Ofte kan de ikke indeholde ret meget, men er lydsvage og billige.
  • Gas. De er perfekte til camping og lange køreture. De drives ikke bare fra cigarettænderen men også fra gascylinderen uden at forbinde til bilens elektriske system.

Producenterne tilbyder transportable køleskabe og indbyggede enheder. Sidstnævnte er som regel placeret i armlænet eller i et lille rum mellem sæderne.

Driftstilstand

Køling i termoelektriske enheder udføres takket være direkte strøm, som går gennem halvlederplader. En del af pladen er placeret i kammeret, den anden - udenfor det. Varme fra enheden transmitteres udenfor, og de indre elementers temperatur falder derfor, og de ydres stiger.

Andre typer enheder virker grundet kølemiddel. Det kan være freon eller ammoniak. Ammoniakløsningen til gaskøleskabe, også kaldet absorptionskøleskab, bliver varmere og flyder gennem rørene til fordamperen. Dermed udvikles ammoniak fra blandingen, mens plader og den indre del af kammeret bliver koldere.

Vedrørende enheder med en kompressor trænger freon ind i fordamperen gennem et hul. Grundet det hurtige tab af tryk fordampes væsken. Dermed tager kølermidlet varme væk fra elementer i fordamperen og køler indersiden af enheden. Kompressoren absorberer damp, presser den sammen og overfører den til kondensatoren. Der overfører kølemidlet varme til miljøet og genopretter den til flydende væske.

Tips til brug af bilkøleskabe

  1. Følg producentens anbefalinger omkring brug og pleje af udstyret.
  2. Undgå brug af grove svampe, slibemidler og opløsningsmidler under rengøringen. I de fleste tilfælde er det nok at bruge en våd klud og en lille smule sæbe.
  3. Hvis du vælger en termoelektrisk enhed, forsøg da kun at lægge madvarer, som er afkølet på forhånd. Ellers vil det tage længere tid at opnå den nødvendige temperatur.
  4. Sørg for at indholdet i køleskabet ikke forhindrer, at døren kan lukkes. Beskyt enheden mod direkte sollys.

AUTODOC: praktiske onlinekøb

Besøg vores webshop hvis du har brug for et holdbart bilkøleskab. Vi samarbejder med troværdige producenter. Bestil online lige nu og vi vil hurtigt behandle din ordre, og sørge for den leveres hurtigst muligt. AUTODOC holder endvidere regelmæssige kampagner. Det er en god måde at spare penge. Gå ikke glip af chancen!

loader Vent venlist...