Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom
Se
Vælg kategori
Producenter
76 Vare(r)

Benzindunke er beholdere, som er lavet specielt til opbevaring og transportering af brændstof. Disse enheder har forstærkede ribbe, er udstyret med en praktisk håndtag til at bære med og et stramt lukkedæksel, som forhindrer lækage. Den slags tilbehør er uundværlig, når man skal have benzin med på turen.

Hvilke typer af benzindunke findes der

Efter materiale:

  • Stål. De er meget slidstærke, holder længe og reagerer ikke på benzinen. I tilfælde af forkert brug kan de dog blive ødelagt af korrosion
  • Aluminium. De er ikke tilbøjelige til at oxidere, når de udsættes for vand og luft. Herudover er de lette men er ikke særlig modstandsdygtige i tilfælde af sammenstød.
  • Plastik. De er temmelig billige, vejer ikke ret meget, reagerer ikke på benzin og vand og modstår store temperaturskift. Der bruges plastik, som ikke ophober statisk elektricitet i produktionen. Ulempen er, at de har en kort levetid.

Efter form:

  • Lodrette. De er mere kompakte, men deres smalle base og væsentlige højde gør dem temmelig ustabile. Derfor skal de fastspændes under transport.
  • Vandrette. Disse er stabile og har en bred base. Ofte kræver de ikke fastspænding men fylder mere end de lodrette.

Der findes dunke i forskellig kapacitet - ofte er den 5, 10 og 20 liter. Jo mere rummelig beholderen er, jo tykkere er dens vægge. Herudover afhænger antallet af håndtag af kapaciteten. F.eks. udstyres 20-liters dunke som regel med 3 håndtag, så 2 mennesker kan bære dem.

Tips til brug af benzindunke

  1. Brug dunken ifølge producentens anbefaling. Vær opmærksom på, at mange beholdere kun kan bruges til transportering af brændstof i en begrænset periode.
  2. Undersøg engang imellem benzindunkene for revner, slid og andre fejl.
  3. Sørg for at beholderen med en meget brandbar væske altid er lukket godt til.
  4. Hvis du har planer om at opbevare brændstof i lang tid, skal du ikke fylde mere end 95 % af dunken. Du bør heller ikke efterlade beholderen halv-tom, fordi den oxiderende proces deri kan påvirke brændstoffets egenskaber.
  5. Beholdere skal opbevares på specielle steder egnet til formålet, f.eks. i garagen. Det er vigtigt, at temperaturen i rummet ikke er for høj. En tom beholder skal opbevares med et dæksel, som ikke er skruet helt tæt, så benzindampene ikke ophober sig indeni.

AUTODOC: praktisk online-shopping

Vil du gerne købe kvalitetstilbehør til bilen til rimelige priser? Bliv kunde hos AUTODOC webshop. Vi holder priserne så lave som muligt, afholder regelmæssigt forskellige kampagner og tilbyder mulighed for fri levering. Bestil online på vores webshop idag for at købe benzindunke, donkrafte, skovle og andet brugbart udstyr på tilbud.

loader Vent venlist...